Sunday, October 3, 2010

Teeme juttu...Astrid Lindgren

Noorte raamatukogu Võlusaared algab uue tegevus aasta pakkudes lugemist ja vaatamist noortele kui ka vanadele. Sive jooksul meie Toredad Targad Naised tegid hoolega tööd; nüüd jagame nende avastused ja arvamused.

Raamatukogu Võlusaared soovitab algkooli ja keskkooli noortele:
Kati Pariisis
Astrid Lingren
Kaane kujundanud Artur Jurin

Sinisukkk 2001, 182 lk

Kati elab oma sõbranna Evaga Stockhomis. Ta hakkab abielluma
Lennartiga ja kolmekesi lähevad Pariisi pulmi pidama. Raamat on rohkem reisi kirjeldus, et kus on see koht ja mis muljed nendel selle kohta on ja kuidas nad kolmekesi suhtlevad ja keda nad seal kohtavad.Minu meelest sobiks vanemale lugejale, peamiselt naissoost. Palju huvitavat tegevust ei ole mis noormeestele meeldiks. Huvitavalt on kohtade nimed eesti keeles. Lugeja Piret Komi arvamas.

Kui olete Pariisis vasakul kaldal käinud ja prantsuse elu maitsnud, siis kindlasti pakub see raamat huvi. Abiellupaar sõidab väikse autoga Rootsist Parsiisi, nende sõbranna aga lendab järele. Kui kokku saavad hakk
avad külastama tuntud kohti, nagu Eiffeli torn, Invaliidide kuppelkirik ja Louvre. Eva proovib samal ajal lugeda Baudelaire'i Les fleurs du mal, aga kuna prantsuse keel pole tal veel selge ja tegevust palju, saab ainult seda mainida Lennartile. Nende koos külastused ja oma vahel suhtlemised on naljakad, Tõelline jutt, nagu tõeline elu, algab kui jõuavad tagasi Rootsi. Kas noorpaar suudab tavalise eluga hakkama saama? Lugeja Tiina Jenkins arvamus

Samas saarias on olemas:
Kati Ameerikas
Astrid Lindgren
Kaane kujundanud Artur Jurin
Sinisukkk 2000, 164 lk

Aasta on 1950, sõda Europas on lõppenud ja Katil on võimalus reisida Ameerikasse. Aga sel ajal algab Kore
a sõda ja Ameerikal on tegemist oma rahvusprobleemidega. Kuidas Katil meeldin, mida ta arvab? Tuleb lugeda, palju on mõtelda ja võrrelda meie ajaga. Raamat sobiks rohkem vanematele teismelistele.

Raamatukogu Võlusaared soovitab algkooli ja lasteaia vanustele:
Bullerby lapsed
Astrid Lindgren
Sinisukk 2008, 80 lk
Pildid joonistanud Ilon Wikland

Bullerby on maakoht Rootsis, kus asub kolm talu. Lugu on kuuest lapsest, last, kolm tüdrukut ja kolm poissi, kes on umbes sama vanused. Nad mängivad kodus, teevad tööd ja käivad koolis. Nad teevad toredad tükke ja siis tuleb pahandust palju.

lon Wiklandi kaunite illustratsioonidega lasteraamatus leidub Lastepäev Bullerbys, Kevad Bullerbys ja Jõulud Bullerbys.

Raamatukogus on saada lühendatud Bullerby jutt alg lugejatele, 32 lehekülge, Sinisukk 2000. Pildid on joonistanud Katrin Engelking ja laused on väga lihtsad.




No comments:

Post a Comment