Wednesday, December 29, 2010

Jõulutaadi kaks laata

Briti päevaleht The Telegraph valis Tallinna jõuluturu Euroopa 13 parima sekka, lugeda saab siit. Aga sel aastal toimub Tallinnas samal ajal kaks laati.

Rotermanni kvartali Jõuluturg
Foto: Viktor Vesterinen
Rotermanni väljakule on kohale pandud umbes 40 jõulumaja.Iga päev alates 19. novembrist kuni 9. jaanuarini on avatud traditsionaalne Eesti Jõuluturg. 

Seal on leida Eesti käsitööd ja kingitusi, sooja sööki ja jooki kui ka meelelahutuse muusikat. Lastel ja vanematel on võimalus proovida kinke valmistada.

Igal nädalalõpul toimub tasuta lasteetendust „Nõiutud piparkoogid“, lisaks mitmed kontserdid. Siin on kava.

Jõululaat Raekoja platsil.
foto: Toomas Huik


"Viimased üheksa aastat Raekoja platsil jõuluturgu korraldanud firma Event Masters ei võitnud uut konkurssi ning avab 19. novembril oma turu Rotermanni kvartalis. Samal ajal toimub aga tavapärane jõuluturg ikka Raekoja platsil." Siin on jutt.

Tuntud Eesti pikem jõulupuu on paigal, mida ümbritsevad müügimajakesed täis käsitööd, kuuseehteid ja muid kingituste võimalusi.

Saab nautida Eestipäraseid jõulusööke  ja jooke; laste huvi äratavad kindlasti ikka loomad. Turule tuuakse jänkud, kitsekesed, lambatalled, ponid ja haned, keda saab toita. Nädalalõppudel toimuvad muusikalised etendused.

Kohal on loomulikult ka jõuluvana, kes tõi kaasa põdraema ja tema kaks sel aastal sündinud poega. Nad puhkavad päkapikumaja kõrval aias, kus lapsed saavad neid tervitada.

Aga kas pole Jõuluvanal raskem sel aastal, peab ju olema kahel Jõululaadal samal ajal!

No comments:

Post a Comment