Thursday, January 6, 2011

Tallinna vanalinna vaated

Fotod: Veljo Haamer
Jõulukuu viimane õhtu Tallinnas oli vaikne, külm ja lumine. Päike läks juba pool neli looja, päeval tõusus kraadi klaas kuni -9°C ja öösel oli kohati.....-21°C!

Raekoja platsil oli liikumas Jõuluvana ja Näärivana - kes oli kes?

Kõige toredam oli näha, kuidas Vabadussamba lambid lõid korraks särama. Monument avati 2009. aasta juunikuus ja sellest ajast saadik on olnud probleeme valgustuse ja konstruktsiooniga. Sammas on olnud pikka aega pime. 

Raekoja platsil kõlas “Aastalõpp koos Mozartiga”, Tobiase   Keelpillikvartetti kontsert: Maano Männi (viiul), Kristjan Hallik (viiul), Toomas Nestor (vioola) ja Aare Tammesalu (tšello). Kvarteti nimi on austusavaldus helilooja Rudolf Tobiasele kui eesti esimese keelpillikvarteti autorile. Neliku liikmed on koostööd teinud varemgi, kuid Tobiase Keelpillikvarteti nime all astuti esmakordselt üles 2001. aastal festivalil „Tubin ja tema aeg“ ..siin on rohkem lugemist.
Järgmine pala on omapärane: Reet Laube akordionil koos Tobiase Keelpillkvartetiga mängivad Astor Piazzolla "Tango ballett" ja "Five tango sensations". Konsert toimis Tartus jaani kirikus 2009. aastal.


No comments:

Post a Comment