Monday, March 28, 2011

LEHED: Kas kiirloterii võitja võttis voodipäeva?

Peale haiglas möödunud voodipäeva viibis kiirloterii võitja kodus ja hoolitses laste heaolu eest, kinkides nendele üllatusmune, kinnitades laste poolt maalitud pilte kleepkummiga külmikule ja guugeldades uusi mänge arvutil.

Siin viimase nädala vastused ja mõnigi seletus...
Foto: Liis Treiman, Sakala
"Kiirloteriiga ei ole vaja oodata, saad kohe teada kas oled voitnud."

Sakala ajalehes 8. jaanuaril oli leida tore uudis: krooniaeg tõi Eestis 110 lotomiljonäri. Eesti Loto nõunik Evi Kits ütles, et viimase suurvõidu ehk enam kui 3,33 miljonit krooni tõi 29. detsembril Viking Lotto pilet, mis osteti Tallinnast Kadaka tee Selverist.

«Võitja pole veel endast teatanud ega võitu vormistamas käinud ja nüüd, uuel aastal kantakse võidusumma tema kontole juba eurodes,» lausus ta. «Ent pilet võitis siiski krooni ajal ja nii läheb see kirja kroonimiljonäride tabelisse.» Loodame, et võitja sai kohale!
"Kui otsid midagi, guugelda siis leiad kohe vastuse. (Aga ta ei ole alati õige)."

"Emad ja isad hoolitsevad oma perede heaolu eest."

"Üllatusmuna päevas hoiab südame terve!" Nii kirjutas Maaleht möödunud aastal. "Süües päevas ligi 7 grammi šokolaadi, ehk umbes ühe üllatusmuna jagu, võime kahandada südameataki ja rabanduse ohtu." Kui toitumisinstituudi ekspertid kinnitavad, hakkame pihta!

"Töökaaslane helistas ja teatas, et teda on tabanud gripp ja tal on täna voodipäev." Kas viidi haiglasse? Eestis ei ole voodipäev (päevaravi) tasuta, see oli kallis nali. 

Kui oled imikuga kodus, tuleks teha "voodipäeva. Õigemini diivanipäeva. Kuhjad endal ajakirju, telekapuldi, jood, söödad last ja"... hakkad paari tunni tagant uuesti pihta. Perekooli foruumist võib edasi lugeda.

Keeletoimetuse blogilt võib leida kasutajate probleeme ja uute sõnade väljamõtlemiste vajadusi....

"Minu lemmikud on “kleepkumm” – teate küll, see ollus, millega saab pabereid seina külge kinnitada, seni sellel tootel head eestikeelset vastet polnudki. Mina nimetasin seda olenevalt seltskonnast, kus viibisin, kas tatiks või nätsuks. Nüüd saan kasutada tähtsalt väljendit kleepkumm." Eks kõlab paremini kui argipäevas tahvlinäts?

BELIEVE IT OR NOT! Fun new words to try!

From Cambridge Dictionaries Online
Sofalise (verb)  to stay in and communicate with family and friends via electronic devices. 
Why socialise when you can just stay home and ‘sofalise’? [The Daily Mail (UK tabloid) 08 Nov 2010]

Nail tat (noun) a temporary tattoo applied to the nails.
‘Nail tats’ are tres chic and much more haute couture than nail art. [Grazia (UK celebrity magazine) 18 Oct 2010]

In Estonian "geelküüned" are trendy. Acrylic, you ask? No, there is a distinction. "Akrüülküüned: Kui me kujutame ette kõvaduse skaalat..." read the Estonian here.

"There are 4 main types of artificial nails: Sculptured nails, Acrylic nails, Nail wraps using silk, linen and or fiberglass and Gel nails. Each type has it's own benefits and disadvantages, depending on your lifestyle". Story continues. If you are just starting, we found a way to order fingers through gel-nails.com.

This week's words are down below, wouldn't you like to give them a try and come up with some funny sentences? You might also be an Instant Lotto winner!

No comments:

Post a Comment