Friday, June 11, 2010

Me olime siin, Chicago!

Toronto Eesti koolinoored lõpetasid oma kooliaasta toreda bussireisiga Chicagosse 21. mai kuni 24. mai. Vaade on Willis Towerist (endine Sears Tower).

Miks suurlinn Chicago?











Kindlasti esimene põhjus oli, et sealset eesti ühiskonda külastada. Kunagi aastaid tagasi tehtud koolireisil ei jõutud Chicago Eesti Majja.

Seekord koostas Elle Rosenberg, kauaegne koolikomite esinaine reisikava, kuhu mahtusid muuseumiavarustes jalutuskäigud, muusikali,,Million Dollar Quartet” vaatamine-kuulamine-kohtumine näitlejatega, Willis Towerist linnavaate nautimine, parkide ilu nautimine ja lõunane kohtumine Chicago Eesti Majaga.

Koolinoorte kaunid lauluhääled ja hingeminevad laulud täitsid Chicago Eesti Maja saali, kus enne oli pakutud eestilikku maitsvat kolmekäigulist lõunat. Me ei ole kiitustega kitsid, sest meid toitlustati ja võeti ülitoredasti vastu. Lennaku tänud esimees Mehis Vahtrale ja teistele tublidele Eesti Maja töötajaile! Meil oli tore retk Chicago Eesti Maja ümbruses ja muidugi maja sees, kus on isegi saun, millega Toronto Eesti Maja küll uhkustada ei saa.

Toronto laulukoori dirigent Reet Lindau-Voksepp kutsus koori toetama klaverimänguga torontolase Charles Kipperi, kes ka parasjagu viibis Chicagos. Minikontsert eesti lauludest oli tänutäheks võõrustajaile. Koorilaul kõlas väga kaunilt. Aitäh, Reet ja Charles!

Toronto Eesti koolinoored tänavad ka maailma näinud arhitekt Martin Vahtrat. Ta tutvustas linna ja arhitektuuri bussiaknast vaadatuna, viis meid peale Willis Toweri külastust all-linna ka natukene jalutama. Huvitav oli temaga vestelda õhtusel pidulikul koosviibimisel, kuhu ta oli saabunud koos abikaasa Lorraine’iga.

Meie seltskond oli selleks ajaks isegi suurenenud, sest Chicago Eesti Maja külastuse ajal kohtuti sõpradega, kellega on oldud Jõekääru suvekodus ja 2009.a laulupeol Eestis. Anu Pirn, kes elas varem Torontos, tuli nüüd laulu kuulama ja kohtuma Bostonist. Silvi Pirn-Vahtra ja ta lapsed nautisid eesti sõprade seltsi nii restoranis kui Chicago Eesti Maja tutvustades.

Boston, Chicago, Montreal, Quebec City, New York, Washington, Ottawa, Vancouver, Philadelphia, Tallinn. Need linnad on Toronto eesti noorte pildialbumeis ja mälus. 2011.a. eesti kooli reis toimub lennukiga –koolinoorte laulu-ja tantsupeole, juba kolmandat korda Tallinnasse.

Bussireisija Torontost Eda Oja jutt ja pildid

No comments:

Post a Comment