Tuesday, April 12, 2011

Värvid moes ehk roosa reede

Heleroosa triiksärk - Savile Row Co
Ja, värvdid on moes.

Kui Kalle Kõsta eesti seriaalist ,,Kelgukoerad” kandis ühel reedesel hommikul heleroosat triiksärki, siis vanaema Elviirale see variant küll ei meeldinud. ,,Miks nii roosa?’’ imestas ta. Vanaema oli pahane, et tema ostetud särgid enam ei kõlvanud.  Kõsta nimetas seda moeks, mis vanaema ajal oli teisiti. Ta tuletas vanaemale koheselt meelde eestipärast ütlust: ,,Mida vanem eit, seda roosam kleit!’’. See ütlus läheb hästi riimi, aga kas on ka sisu?

Ma arvan, et ebatratsioonilisus lisab värvi ja tõmbab tähelepanu. Antud juhul kindlasti Kalle tundis, et ta peab korralikult riietuma, sest ta on nüüd ,,oma poiste’’ ülemus. Elviira ei olnud kade ja nähvas, et ka aluspesu peab olema roosat värvi.

Laupäeval, kui on tavainimestel algab kahepäevane puhkus kodu-pood-koristamine-pesu-koolitööd teemadel, siis politseikomissar Kõsta paneb selga helekollase triiksärgi ja läheb mõrva lahendama.

Elviira tõdes, et tema ajal oli teisiti. Ma arvan, et ta pidas silmas, et vastavalt eale kandsid vastavaid värve nii mees kui naine. Triiksärk valge või sinine, naistel tumedad või kirjud riietusesemed. Elviira osatäitja juubilar Ita Ever on ise ka fookusse sattunud oma sädelevrohelise kleidiga presidendi vastuvõtupeol. Soovime eesti tippnäitlejale Ita Everile  palju õnne ka  teatri aastapreemia puhul! Ärge mõtelge nii, nagu Elviira ,,Kelgukoertes”, kes arvas, et ta on jalus ja peab ära minema vanadekodusse. Soovime ohtarlt rolle Ita Everile nii teles kui teatris!

Kindlasti on ka teistes salapärase autori Eleonora Bergi kirjutatud ,, Kelgukoerte” käsikirjades märke moest ja maitsetusest, aga  viimases avaldatud osas ,,Roosa panter’’ on meeldejäävalt moeküsimust lahatud nii alguses kui ka osa lõpus.

Lugege ,,Kelgukoerte” tegevust siit.
Kes ei ole veel vaadanud teleseriaali ,,Kelgukoerad’’, siis käimas on 10.hooaeg ja mõrva lahendamist jagub igasse osasse tuntud näitlejate meeliköitval kaasabil. Sul on kaks võimalust jälgida internetis ,,Kelgukoerte” lugusid: www.kelgukoerad.tv või www.kanal2.ee. Viimases nimetatud veebilehes ilmuvad uued osad palju hiljem. Võib-olla ongi veebis näidatavate eesti seriaalidest ülevaade järgmine teemalülitus!

Hele Roosa

No comments:

Post a Comment